Składniki:
- maślanka 200 g 300 kcal
- pół szklanki truskawek 21 kcal
- 1/3 szklanki jagód 19 kcal
- morela 21 kcal
- brzoskwinia 39 kcal
- 4 pojemniki na lody
- 4 patyczki
- słodzik
Przygotowanie:
Maślankę rozlewamy do 4 miseczek. Do pierwszej dodajemy jagody,
do drugiej dodajemy obraną, pokrojoną morelę, do trzeciej dodajemy obraną,
pokrojoną brzoskwinię, a do czwartej truskawki.
Maślanki z owocami blendujemy w każdej miseczce i słodzimy.
Można na koniec dodać większe owoce pokrojone w kostkę tak jak widać na zdjęciu.
Owocowe maślanki wlewamy do pojemników na lody i wkładamy patyczki.
Wkładamy do zamrażalki na ok 3 godziny.
Lód morelowy ma ok. 96 kcal
Lód brzoskwiniowy ma ok. 114 kcal
Lód jagodowy ma ok. 94 kcal
Lód truskawkowy ma ok. 96 kcal

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz