czwartek, 3 lipca 2014

Ciasto bananowo-kokosowe bez tłuszczu i pieczenia

Składniki:
- 2 łyżki kakao 52 kcal
- 130 mąki kokosowej odtłuszczonej 405 kcal
- 2 małe banany 228 kcal
- 20 g posypki z gorzkiej czekolady 84 kcal
- 2 łyżki migdałów 172 kcal

Przygotowanie:
W misce rozgniatamy banany na papkę. Dodajemy do bananów mąkę i kakao.
Całość blendujemy. Migdały rozgniatamy na mniejsze kawałki 
i dodajemy do powstałego ciasta.
Delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do szerokiego ale niskiego pojemnika.
Posypujemy posypką z czekolady. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.

Wyszło mi 12 kawałków.
Jeden kawałek ciasta ma ok. 78 kcal.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz