Składniki:
- 2 jajka 142 kcal
- łyżka mąki 41 kcal
- szczypta soli
- pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 kcal
+ plaster szynki drobiowej 18 kcal
+ plaster sera żółtego 27 kcal
+ ketchup
+ można dodać dowolne przyprawy i dodatki według upodobań.
Przygotowanie:
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy żółtko,
delikatnie mieszamy. Dodajemy mąkę i proszek.
Całość mieszamy i wylewamy na rozgrzany teflon.
Smażymy na małym ogniu pod przykryciem.
Najpierw z jednej strony. Gdy, obrócimy omlet na drugą stronę,
układamy na nim pokrojoną szynkę w kostkę i ser. Przykrywamy i smażymy.
Sprawdzamy wykałaczką czy w środku jest już gotowy.
Podałam z ketchupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz