sobota, 1 marca 2014

Sałatka jarzynowa light

Składniki:
- mały ziemniak- 55 kcal
- średnia marchewka - 12 kcal
- mała pietruszka - 20 kcal
- 2 małe ogórki kiszone lub jeden duży - 11 kcal
- jajko - 76 kcal
- 3 łyżki groszku konserwowego - 28 kcal
-2 łyżki jogurtu greckiego 0% - 30 kcal
- sól, pieprz

Przygotowanie:
Ziemniaka, marchewkę i pietruszkę myjemy, obieramy i gotujemy aż będą miękkie.
Jajko gotujemy. Ugotowane warzywa kroimy w kostkę, 
dodajemy pokrojonego ogórka, groszek i pokrojone jajko.
Dodajemy jogurt naturalny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę ozdobiłam jeszcze łyżeczką kiełków.


Całość - 232 kcal




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz