czwartek, 13 marca 2014

Dietetyczne ciasto z jagodami




Składniki:
- kubek jogurtu naturalnego 180g  - 110 kcal
- 3 jajka - 228 kcal
- 5 czubatych łyżek skrobi kukurydzianej -170 kcal
- 2 łyżki mąki pszennej- 82 kcal
- stevia/słodzik
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 kcal
- szklanka jagód - 59 kcal
Przygotowanie:
Jajka miksujemy aż zmienią kolor na jasny.
Dodajemy jogurt, mąki, słodzik i proszek do pieczenia.
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy.
Pół szklanki jagód dodajemy do ciasta i mieszamy łyżką.
Po czym przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Drugą częścią jagód dekorujemy ciasto.
Pieczemy ok. 40 min w temperaturze 180 stopni.
Sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest już gotowe.


Kawałek ciasta ma -23 kcal
Całość podzieliłam na 28 kawałków.

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz