poniedziałek, 16 czerwca 2014

Kasza manna na miodzie z owocami goji, orzechami nerkowca, orzechami ziemnymi, laskowymi i żurawiną



Składniki:
- 100 ml wody
- 50-80 ml mleka 1,5 %
- 2 łyżki kaszy manny
- łyżeczka miodu
+ owoce goji
+orzechy nerkowca
+ żurawina
+ orzechy ziemne
+ orzechy laskowe

Przygotowanie:
Do garnka wlewamy wodę i mleko. Dodajemy mannę i miód.
Gotujemy do zgęstnienia mieszając. 
Podajemy z owocami goji, orzechami i żurawiną.



Jagody Goji są silnym przeciwutleniaczem, który potrafi zapobiegać niszczeniu komórek przez wolne rodniki. Oprócz tego mogą:
  • wpływać korzystnie na system immunologiczny
  • utrzymywać właściwe ciśnienie krwi
  • poprawiać pamięć
  • utrzymywać prawidłowy poziom cukru we krwi (jest to bardzo korzystne dla cukrzyków oraz osób odchudzających się)
  • wpływać pozytywnie na męską potencję :p
  • być idealnym dodatkiem w diecie odchudzającej
  • łagodzić bóle i zawroty głowy
  • poprawiać sen
  • poprawiać trawienie
  • poprawiać wzrok
  • wpływać korzystnie na wątrobę i nerki
  • wzmacniać kości i mięśnie
  • łagodzić stres i niepokój
  • zwiększać witalność i poprawiać humor


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz