piątek, 6 czerwca 2014

Filet z kurczaka w sosie ziołowo-jogurtowym


Składniki na jedną porcję:
- 100 g filetu z kurczaka 99 kcal
- 120 g ryżu brązowego (ugotowanego) 155 kcal
- 100-150 ml wody
- 3 łyżki jogurtu naturalnego greckiego 44 kcal
- łyżeczka mąki pełnoziarnistej 22 kcal
- sól
- szczypta przypraw: bazylia, czosnek, tymianek, majeranek

Przygotowanie:
Ryż gotujemy. Fileta kroimy w kostkę i podsmażamy na teflonie.
Do miski wlewamy wodę, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. 
Dodajemy jogurt i zioła. Mieszamy do połączenia składników.
Sos wlewamy do ugotowanego fileta. 
Gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając.
Sos musi lekko zgęstnieć. 
Podałam z brązowym ryżem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz